top of page

Tři příběhy k zamyšlení


Pojďme se zamyslet nad tím, že denně máte jen velmi malý prostor na pořádné soustředění, že i pozitivní emoce musíte umět krotit a že není sdílení jako sdílení.


Výkonnost

Přemýšlíte nad tím, jak zvládnout všechny úkoly a role a nezbláznit se z toho?


Během dne máte jen 2 hodiny pro svou maximální kreativitu a soustředění. Když potřebujete vytvořit prezentaci, sestavit strategii nebo se pořádně soustředit, využijte svou magickou dvouhodinovku. Práce vám půjde lépe od ruky a stihnete toho mnohem víc. Plánujte činnosti s ohledem na svou energii. Uvidíte, že pár drahocenných hodin máte ještě k dobru.


Víte, kdy jste během dne nejefektivnější? Zamyslete se, kdy co děláte.


Diverzita od základu (školy)

Co jste dělali o víkendu? Celkem běžná otázka. Překvapilo mě, že už v 1. třídě se paní učitelka ptá všech žáků, kteří jí veřejně postupně odpovídají. Jak mi syn řekl: „Ptá se postupně po lavicích.“


K čemu je to dobré?

  • od raného věku se učí veřejně vystupovat,

  • má radost, že se může pochlubit,

  • poznává se s ostatními,

  • nachází nová přátelství.

Jaký to ale může mít dopad? Myslím, že si tímto povinným veřejným zpovídáním přidělává paní učitelka práci s inkluzí. Jsem pro dobrovolné sdílení. Jaký je váš názor?


Jste mimo?

Ráno jsem byla cvičit. Vždycky mě to pořádně nabudí. Zvedla jsem telefon a plná elánu říkám: „Dobrý den, Eliško. Nejste mimo?“ Chtěla jsem zjistit, jestli není náhodou na dovolené. Včera mi telefon nevzala a nezavolala zpět.


Kdybych nebyla tak rozjetá ze cvičení, zeptala bych se jinak. Naštěstí se se smíchem ozvalo: „Jsem mimo, ale jsem v práci.“ Uf, byly jsme na jedné vlně. Ještě štěstí, že mám se svým zákazníkem vybudovaný silný vztah a beru si z toho ponaučení:

  • i pozitivní emoce je potřeba krotit,

  • díky vztahu se z trapasu stala sranda.


Máte také trapasové zážitky, nad kterými jste se zasmáli?


Jsem Eva Weberová, koučka a lektorka úspěšného leadershipu.

Spolu najdeme řešení!


bottom of page